Privreda

Elta-kabel najavio tužbu protiv mrkonjićke inspekcije

Elta-kabel najavio tužbu protiv mrkonjićke inspekcije
Elta-kabel najavio tužbu protiv mrkonjićke inspekcije

BANJALUKA - Kablovski operater "Elta-kabel" tužiće inspekcijske organe u Mrkonjić Gradu zbog nelegalnog rušenja mreže ove firme, usljed čega je oko hiljadu korisnika ostalo bez kablovske televizije, interneta i telefonije, najavio je predsjednik Skupštine ovog preduzeća Aco Kabanica.

U "Elta-kabelu" tvrde da imaju sve potrebne dozvole za postavljanje podzemne i nadzemne kablovske mreže.

"Obrazloženje za rušenje je bilo da nismo imali dozvolu za postavljanje mreže na stubove 'Elektro-Krajine', a mi za to imamo dozvolu i nije nam potrebano odobrenje komunalne policije", rekao je Kabanica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Tehnički direktor "Elta-kabela" Dragan Prodić tvrdi da rješenje, u slučaju da je i bilo elemenata za rušenje, izdaje republički građevinski inspektor, a ne opštinska komunalna policija.

"U Mrkonjić Gradu drugi operater 'BHB-kejbl' iz Lukavca kod Tuzle nelegalno je radio tri godine i u tom periodu zaradili su više od 300.000 KM, a da niko od inspekcijskih organa nije ispitao nelegalno postavljanje njihove i podzemne i nadzemne mreže", rekao je Prodić.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je ranije da kablovski operateri u ovoj opštini moraju poštovati zakon i pridržavati se građevinske dozvole.

Ona je rekla novinarima da su kablovski operateri "Elta-kabel" i "BHB-kejbl" počinili prekršaj, jer se nisu pridržavali građevinske dozvole, gdje piše da je to podzemna kablovska mreža, dok su oni "nadzemne kablove nelegalno postavljali po gradu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije