Privreda

Er Srbija nagrađena za rutu Beograd-Zagreb

Er Srbija nagrađena za rutu Beograd-Zagreb
Er Srbija nagrađena za rutu Beograd-Zagreb

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Er Srbija dobila je nagradu "Linija nedjelje" za uspostavljanje rute ka Zagrebu od vebsajta anna.aero, koji prati rezultate u oblasti planiranja vazduhoplovnih saobraćajnih mreža.

"Linija nedjelje" dodjeljuje se aviokompanijama koje su uvele nove linije od posebnog ekonomskog i šireg značaja za države obuhvaćene njihovom saobraćajnom mrežom, saopštila je Er Srbija.

Generalni direktor Dane Kondić rekao je da je nagrada od velikog simboličnog značaja za Er Srbiju jer predstavlja potvrdu važnosti linije Beograd-Zagreb od strane međunarodnih stručnjaka za privredu.

"To nas još više učvršćuje u uverenju da će ova linija zbližiti ljude i privrede dvaju zemalja i bitno doprineti razvoju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti transporta, trgovine i turizma", rekao je Kondić.

Er Srbija je 12. decembra ove godine obavila prvi let na liniji Beograd - Zagreb, na kojoj će se letovi obavljati dva puta nedjeljno.

Prvi let, kojim je poslije prekida od 23 godine ponovo uspostavljena vazdušna veza između ova dva glavna grada, obilježen je svečanom ceremonijom na međunarodnom aerodromu u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije