Privreda

Er Srbija povećava broj letova za Štugart

 Er Srbija povećava broj letova za Štugart
Er Srbija povećava broj letova za Štugart

BEOGRAD - Srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija obavila je danas prvi let avionom A319 za Štutgart, glavni grad pokrajine Baden-Virtenberg u južnoj Nemačkoj, a najavljeno je i povećanje broja letova ka toj destinaciji.

Kako se navodi u saopštenju te aviokompanije, od 30. marta će biti pojačana frekvencija, sa pet sedmično na svakodnevne letove.

"Nemačka ima jednu od najbrojnijih srpskih dijaspora u Evropi i uvereni smo da će i naši novi dnevni letovi ponuditi bolje i lakše mogućnosti izbora za putovanje. Dodatni letovi će takođe ojačati trgovinske i poslovne veze između Nemačke i Srbije. Poslovni i oni putnici koji putuju na odmor će sada biti u mogućnosti da koriste prednosti odgovarajućih dnevnih letova", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Linija između Beograda i Štutgarta je prvobitno uvedena 1970-ih godina, sa ciljem da se prevozi jugoslovenska dijaspora koja je radila u inostranstvu, a danas je namenjena i sve većem broju poslovnih ljudi i turista.

"Novi letovi takođe nude odličnu povezanost sa brojnim važnim destinacijama Er Srbije sa matičnog, beogradskog aerodroma Nikola Tesla, uključujući Solun, Atinu, Tivat, Sarajevo, Tel Aviv, Larnaku, Skoplje, Varnu, Bejrut i Moskvu", navodi se  u saopštenju i dodaje da je plan da novi A319 uskoro leti na liniji za Štutgart.

Nova letjelica Er Srbije, A319, konfigurisana je tako da primi osam putnika u novu kabinu biznis klase, i 120 putnika u ekonomskoj klasi, a u ponudi je i novi izbor menija i besplatno piće.

Aviokompanija trenutno opslužuje 29 evromediteranskih destinacija, a nudi i dugolinijske i internacionalne destinacije u Aziji, Australiji i obe Amerike preko svog kod-šer partnera i partnera u vlasničkom udjelu, Etihad ervejza.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije