Privreda

"Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?

"Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?
"Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?

BEOGRAD - Avio-kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija namjerava da kupi crnogorskog nacionalnog avioprevoznika Montenegro erjalns i da njegovo sjedište premjesti u Beograd, javljaju crnogorski mediji.

Predstavnici te kompanije nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro erlajnsa. Tom prilikom je usmeno predstavljen jedan od planova "Etihada" kojim bi sedište Montenegro erlajnsa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih, pišu Dnevne novine.

Tokom razgovora, predstavnici "Etihada" su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion "embraer" iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Radio televizija Srbije prenosi da to nije prvi put da se "Etihad" interesuje za Montenegro erlajns i da je ta poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala interesovanje za crnogorskog avioprevoznika, ali da dogovor nije postignut, jer su zahtjevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar "Etihad" je prije dvije godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg "JAT ervejsa", dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija, navodi RTS.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije