Privreda

FXLider poklanja 50 dolara za početak trgovanja akcijama Facebooka

FXLider poklanja 50 dolara za početak trgovanja akcijama Facebooka
FXLider poklanja 50 dolara za početak trgovanja akcijama Facebooka

FXLider poklanja 50 dolara za početak trgovanja cijenom akcija Facebooka na svjetskoj berzi preko interneta.

Sada udobno od svoje kuće možete trgovati na jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i kad cijene rastu, ali i kad cijene padaju.

Prijavite se ovdje i uzmite 50 dolara.

Facebook je osnovan 2004, a na berzu je izašao 2012. Od maja 2012. Facebook je na njujorškoj berzi Nasdaq, dok je od decembra prošle godine i zvanično kotiran u S&P500 indeksu (indeks 500 najboljih američkih kompanija). Među društvenim mrežama koje su izašle na tržište akcija u posljednje tri godine, kao što su LinkedInCorp, YelpInc. i TwitterInc, Facebook je prvi koji je uspio da uđe u S&P500 indeks.

Kako navode iz FXLidera, uprkos svom lošem početku na berzi, kada je u toku jednog mjeseca izgubio više od pola svoje vrijednosti, tržišna vrijednost Facebooka se u toku 2013. više nego udvostručila i dostigla 127 milijardi dolara.

"Godinu 2014. Facebook je otpočeo sjajno i sedmi kvartal zaredom prevazišao prognoze analitičara. Tokom prvog kvartala 2014. profit Facebooka je utrostručen, a prihod je porastao 72%, za što je najzaslužnija strategija preusmjeravanja korisnika na mobilnu platformu. Rezultati su značajno nadmašili očekivanja ekonomista. Prema zvaničnim izvještajima kompanije, prihodi tokom prvog kvartala ove godine dostigli su 2,5 milijardi dolara. Samo prihodi od reklama ostvarili su 2,27 milijardi dolara, što je rast od 82% u odnosu na isti period prije godinu dana, i sada obuhvataju 59% ukupnih prihoda", kažu u FXLideru.

Samo u odnosu na prošlu godinu cijena akcija Facebooka porasla 138%, a profit utrostručen!

Prema podacima Facebooka, ova društvena mreža je tokom marta imala oko 1,28 milijardi aktivnih korisnika, 15% više u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj korisnika preko mobilnih uređaja porastao 34% na 1,01 milijardu. Kada se sve uzme u obzir, nema sumnje da je Facebook broj jedan među društvenim mrežama kada je profitabilnost u pitanju.

Tokom prvog kvartala objavljene su i neke veoma značajne akvizicije. WhatsApp je kupljen za 19 milijardi dolara, dok je Oculus kupljen za dvije milijarde.

"Akcije Facebooka su posljednjih mjeseci ostvarile značajan rast. Samo u odnosu na prošlu godinu cijena akcija porasla je 138%. Prema riječima Marka Zakerberga, CEO-a Facebooka, i u budućnosti se očekuju dobri rezultati kao posljedica fokusiranosti na unapređenje osnovnih proizvoda, kao i samog poslovanja. I pored odličnih rezultata koji su objavljeni 23. aprila, u naredna dva dana došlo je do naglog pada akcija sa 63,50$ na 57,71$ zbog vijesti da će doći do smjene dosadašnjeg finansijskog direktora Dejvida Ebersmana, koga bi trebalo da zamijeni dosadašnji potpredsjednik kompanije Dejvid Vener. Ipak, i pored trenutnog pada cijene akcija ekonomisti očekuju snažan rast u budućnosti", navode iz FXLidera.

Neposredno nakon objavljenih rezultata zarada, DeutcheBank je ponovila svoju kupovnu preporuku kada su u pitanju akcije Facebooka i povisila ciljnu vrijednost sa 76$ na 85$ po akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije