Privreda

Fabrike poput "Bimala" ključ za uspjeh (FOTO)

Fabrike poput "Bimala" ključ za uspjeh (FOTO)
Fabrike poput "Bimala" ključ za uspjeh (FOTO)

BRČKO - BiH je sposobna konkurisati na sva tržišta, a približavanjem Evropskoj uniji imamo način da se izvučemo iz krize, kazao je Ilija Studen, predsjednik Uprave "Studen Holdinga" i generalni direktor fabrike "Bimal", koja se bavi proizvodnjom ulja.

On je u ponedjeljak primio delegaciju od oko 60 učesnika svečane akademije "Dana Evrope" u fabrici u Brčkom.

Studen je naglasio da je "Bimal" značajna kompanija, jedna od najvećih u regiji koja izvozi proizvode na različita tržišta, a naročito je istakao izvoz u Kinu. Među gostima, koji su imali priliku da razgledaju pogone "Bimala" i upoznaju se sa radom ove fabrike, između ostalih, bili su i Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te drugi predstavnici vlasti BiH i entiteta, predstavnici iz Srbije, te ambasadori Francuske, Austrije, Slovenije i drugih zemalja.  Posjeta je upriličena u okviru obilježavanja "Dana Evrope", a na svečanoj akademiji nagrade za evropsku kompaniju i ličnost godine za Brčko distrikt dodijeljene su "Bimalu" i Iliji Studenu.

"Ponosni smo što su prepoznali naš kvalitet i to je sigurno stimulans za dalji rad", istakao je Studen.

Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija "Bimala", koja je na "Danu Evrope" dobila nagradu za ženu menadžera Evrope, kazala je da je Iliji Studenu nagrada za ličnost godine Brčkog dodijeljena kao posebna zahvalnost kompaniji za pomoć stradalima u poplavama prošle godine.

Prema riječima Valentina Incka, ključ za uspjeh BiH je postojanje više fabrika poput "Bimala" i više uspješnih opština.

"BiH ima sve više produkata za trgovinu i priča o BiH može da se mijenja i na području ekonomije, a pogotovo eksporta", kazao je Incko.

Da je ova firma jedna od najuspješnijih u zemlji, smatra i Mirko Šarović, koji je naveo da "Bimal" značajno utiče na spoljnotrgovinski bilans.

"Posebno ističem snažan prodor na tržište u Tursku sa kojom imamo sporazum o slobodnoj trgovini kada je u pitanju ulje. Izvoz se rapidno penje i dostigao je zavidan nivo", naglasio je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije