Privreda

Grabovac zamjenjuje Laketića?

Grabovac zamjenjuje Laketića?
Grabovac zamjenjuje Laketića?

BANJALUKA - Dragan Grabovac iz Socijalističke partije trebalo bi da bude imenovan za novog generalnog direktora JP "Šume Republike Srpske", dok bi vršilac dužnosti Radenko Laketić bio imenovan za njegovog zamjenika, saznaje portal Capital.ba.

Laketić se danas "Nezavisnim" nije javljao na telefon, a Biljana Marković, predsjednik Nadzornog odbora "Šuma Srpske", nam je samo potvrdila da će za sutra u 11 časova biti zakazana sjednica Nadzornog odbora, ali nije mogla reći hoće li biti kadrovskih promjena u preduzeću. Ni u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koje je, navodno, predložilo smjenu, nisu danas htjeli da daju bilo kakvu zvaničnu informaciju o tome.

Portal Capital.ba navodi da je ova smjena na čelu "Šuma Srpske" dogovorena prije nekoliko dana na koalicionom sastanku SNSD-a DNS-a i SP-a, te da će, prema tom dogovoru, DNS dobiti poziciju izvršnog direktora za proizvodnju.

Podsjećamo, Vlada RS bila je zadovoljna Laketićevim radom, a Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, nedavno je u intervjuu "Nezavisnim" najavila "čišćenja" u javnim preduzećima u kojima bi trebalo da budu postavljeni menadžmenti po uzoru na "Šume Srpske".

Inače, "Šume" su 2012. godinu završile sa minusom od 4,1 milion konvertibilnih maraka, a 2013. godina je završena sa plusom od oko pet miliona KM. Takođe, u prošloj godini su prihodi i proizvodnja bili najviši u istoriji preduzeća.

Komentarišući informaciju da bi Laketić mogao biti smijenjen, Igor Radojičić, predsjednik parlamenta RS, je poručio da bi to bila šteta, jer se radi o pozitivnom poslovanju "Šuma RS" nakon nekoliko godina velikih problema, što je nesumnjivo zasluga postojećeg menadžmenta.

"Naravno, postoji koalicioni sporazum na kojem SP insistira, a po kojem mjesto generalnog direktora pripada njima. Tu je odluka između čekića i nakovnja, jer je na jednoj strani sporazum političkih partija koji bi trebalo poštovati, a na drugoj uspješan menadžer i uspješni rezultati u protekloj godini. Kakva god odluka bila, ona će imati svoje i pozitivne i negativne posljedice", rekao je  Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije