Privreda

Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom

Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom
Grupa JUB obilježava 140. godišnjicu velikom humanitarnom akcijom

U ovoj godini JUB proslavlja jubilarnih 140 godina svoga postojanja.

Okrugla godišnjica, sa kojom se mogu pohvaliti rijetke slovenačke firme, za JUB ima veliki značaj. Okrugli broj ukazuje na poštovanje tradicije, uposlenika, kupaca i okoline.

JUB je i pored neizvjesne ekonomske situacije u zadnjim desetljećima bilježio stalni rast, povećao broj uposlenika i proširio se na strana tržišta. Prije svega, sve ovo vrijeme je očuvao blisku vezu sa kupcima koji su uvijek znali prepoznati kvalitet JUB-ovih proizvoda i ostali vjerni firmi. Firma je ostala slovenačka, sa domaćim vlasnicima, a sa svojim iskusnim stručnjacima koji stalno brinu o vlastitom razvoju. Sjedište firme se još od 1875. nalazi na istoj lokaciji, a fabriku su sa novim proizvodnim pogonima tokom godina širili, osavremenili i razvijali i u saradnji sa lokalnom zajednicom. Čvrsto opredjeljenje firme ostaje kontinuirani razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda te usluga koje već tradicionalno cijene kako domaći tako i evropski kupci, te želja za očuvanje povjerenja i u budućnosti.              

JUB je danas slovenačka, savremena i međunarodno priznata proizvodna firma sa jakim vlastitim robnim markama, kojih čak 75% prodaje van zemlje. Firma je prisutna na više od trideset tržišta i u top deset je najviše internacionaliziranih slovenačkih firmi. Sa više od 570 uposlenika posluje preko svojih trinaest zavisnih društava koje ima u deset država i koje su u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva JUB-H d.d.

Okrugli jubilej u društvu JUB će ove godine obilježiti humanitarnom notom u krugu onih koji su već godinama njihovi vjerni kupci. Povjerenje i vjernost je već tradicionalno obostrano zato će JUB svojom društvenom odgovornošću, okolini u kojoj djeluje, dobro u jednakoj mjeri i vratiti. U suradnji sa Zavodom "Anina zvezdica" održat će se velika humanitarna akcija u kojoj će JUB svojim proizvodima pomoći porodicama, vrtićima, školama, društvima ili ustanovama koje javne objekte zbog finansijske situacije ne mogu sami obnoviti. Slijedit će broju 140 - jedna porodica ili jedan javni objekat za svaku godinu postojanja firme JUB. U humanitarnu akciju će se uključiti i sva zavisna društva i održati će se pod sloganom "Grupa JUB uz svoju 140-godišnjicu za 140 pomoći onima kojima je to potrebno". Vrhunac  događaja će biti pred kraj godine, a o toku akcije javnost će sve vrijeme biti detaljno obavještavana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije