Privreda

Holandske investicije u Tesliću: Posao za 180 radnika

Holandske investicije u Tesliću: Posao za 180 radnika
Holandske investicije u Tesliću: Posao za 180 radnika

TESLIĆ - načelnik opštine Teslić Milan Miličević i vlasnik holandske kompanije „Futura TSR Holding“, Petrus Klasen (Petrus Johannes Klaassen) potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u krugu poslovne zone 'Lanara' površine oko 18.000 m².

Miličević je rekao  da se preduzeće 'Futura TSR Holding' bavi proizvodnjom prikolica za posebne namjene i terete, i da su u pogledu realizacije ugovornih obaveza postavljeni određeni rokovi, te je dodao da je u prvoj godini planirano zapošljavanje 60 ljudi, metalske struke sa biroa za zapošljavanje, dok se u naredne tri godine planira zapošljavanje 180, kao i izgradnja nove hale.

"Prvog avgusta planirano je otvaranje fabrike. Naša obaveza takođe je da infrastruktura koja se gradi, bude završena do 12. aprila, čija vrijednost je takođe oko pola miliona KM i ne odnosi se samo na otvaranje ovoga pogona, nego i na sve druge placeve u poslovnoj zoni kojih ima oko 10“ – rekao je Miličević. Miličević je naglasio da je dolazak gospodina Klasena i njegove firme dobra preporuka za nove potencijalne ulagače, ne samo domaće, nego i iz Holandije, jer se ova vrsta proizvodnje veže i za neke druge proizvodne djelatnosti. „Napokon nakon mukotrpnog rada imamo i faktički dvije postojeće poslovne zone („Lanara“ i „Borje“) do sada su one samo postojale na papiru, a od sada su funkcionalne i uskoro mogu da najavim odluku o ulasku u ulaganje i nekih drugih investitora u poslovnu zonu 'Borje'“ – istakao je Miličević. 

Klasen je iznio očekivanja da će u julu, najdalje početkom avgusta fabrika biti završena kada bi se trebalo započeti i sa proizvodnjom. „Trenutno imamo fabriku i u Poljskoj i planovi su da u naredne dvije–tri godine proizvodni pogon iz Poljske preselimo u Teslić“ – istakao je Klasen.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije