Privreda

Industrijska zona privukla investitore

Industrijska zona privukla investitore
Industrijska zona privukla investitore

BOSANSKA KRUPA - U projekat Industrijske zone u Bosanskoj Krupi tamošnje lokalne vlasti uspjele su uključiti četrnaest investitora, potvrdio je Armin Halitović, načelnik ove općine.

Prema njegovim riječima, većina proizvodnih i poslovnih prostora na tom lokalitetu nalazi se u izgradnji, a općinske vlasti očekuju otvaranje velikog broja radnih mjesta. Halitović je izrazio zadovoljstvo time što se mahom radi o proizvodnim pogonima koji će doprinijeti stvaranju nove materijalne vrijednosti.

"Investitorima smo omogućili razne vrste pogodnosti, administrativne olakšice i svu potrebnu izgrađenu infrastrukturu. O tome da smo bili uspješni govori činjenica da smo uspjeli prodati skoro sve građevinske parcele", istakao je Halitović. Prema njegovim riječima, radi se o prostoru ukupne površine od oko 170.000 kvadratnih metara. Lokalne vlasti u ovom gradiću su prije nekoliko godina kreditnim sredstvima kupili prostor koji je nekada bio u vlasništvu Drvoprerađivačke industrije "Una", koja je dospjela u stečaj. Nakon toga, ovaj proizvodni kompleks je isparcelisan te ponuđen investitorima u cilju izgradnje malih i srednjih preduzeća.

Prema opštim ocjenama, ova industrijska zona se pokazala kao najorganizovanija i najbolje uređena na području Unsko-sanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije