Privreda

Investicije "Elektrokrajine" 13,2 miliona KM

Investicije "Elektrokrajine" 13,2 miliona KM
Investicije "Elektrokrajine" 13,2 miliona KM

BANJALUKA - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je u izgradnju nove i sanaciju postojeće distributivne mreže i nabavku mehanizacije tokom devet mjeseci ove godine investiralo ukupno 13,2 miliona KM, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je Srni da su, od ukupno investiranih sredstava, oko 70 odsto vlastita sredstva preduzeća, 27 odsto kreditna, a manji dio odnosi se na donacije.

"Realizacijom investicionih planova od januara do septembra sanirano je 111,65 kilometara distributivne mreže i izgrađeno 77 kilometara nove distributivne mreže, u šta je uloženo 6,9 miliona KM", naveo je Klincov.

On je rekao da je na distributivnom području preduzeća u navedenom periodu sanirano 40 postojećih i izgrađeno 28 novih transfromatorskih stanica, ukupne instalisane snage 10,72 megavolta, u šta je investirano tri miliona KM, dok je za nabavku mehanizacije izdvojeno 2,6 miliona KM.

Klicov je napomenuo da "Elektrokrajina" električnom energijom snabdijeva potrošače u Banjaluci i Prijedoru, te 19 opština u zapadnom dijelu Republike Srpske.

On je rekao da je preduzeće tokom devet mjeseci ove godine nabavilo 62 putnička i teretna vozila i da nastavlja sa modernizacijom voznog parka.

"U novembru je isporučeno 15 putničkih vozila, koja će biti raspodijeljena radnim jedinicama u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima", kaže Klincov.

On je rekao da je potpisan ugovor o nabavci izuzetno vrijedne radne mehanizacije, koja uključuje po jedan traktor i veliki kamion, zatim dva teretna vozila sa hidrauličnim korpama, te dva manja kamiona za prevoz stubova, čija se isporuka očekuje do kraja ove, a najkasnije početkom 2015. godine.

Prema njegovim riječima, investicija u mehanizaciju provodi se s ciljem obnove i modernizacije dotrajalog voznog parka preduzeća, u kojem ima vozila starih i 30 godine, a sve radi kreiranja uslova za efikasnije i produktivnije poslovanje, te poboljšanje bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije