Privreda

Isplaćena plata, danas prekid štrajka u Rudniku boksita Srebrenica

Isplaćena plata, danas prekid štrajka u Rudniku boksita Srebrenica
Isplaćena plata, danas prekid štrajka u Rudniku boksita Srebrenica

SREBRENICA - Rudnik boksita "Srebrenica" isplatio je danas jednu od četiri zaostale plate radnicima, čime su ispunjeni uslovi da 40 zaposlenih prekine štrajk i da se nastavi redovan rad, saopšteno je iz ovog kolektiva.

Na zboru radnika ovog preduzeća, kome su 2. jula prisustvovali i predstavnici opštine Srebrenica, Granskog sindikata rudarstva i metalske industrije i rukovodstvo rudnika, dogovoreno je da jedna plata bude isplaćena do 7. jula da bi se prekinuo štrajk, ili bi bila obustavljena eksploatacija rude.

Dogovor je ispoštovan prije roka i štrajk se danas prekida.

Vršilac dužnosti direktora rudnika Mladen Radić kaže da je za 10 dana zakazan sastanak sa svim subjektima zainteresovanim za realizaciju ovogodišnjeg ugovora za isporuku 150.000 tona rude boksita iz ovog rudnika strateškom kupcu "Alumini" iz Zvornika.

Na tom sastanku trebalo bi da budu definisani način i uslovi saradnje i plaćanja obaveza koji bi omogućili deblokadu računa rudnika, finansijsku konsolidaciju i pokretanje isporuke rude do kraja jula, što treba da omogući normalno poslovanje i izmirivanje zaostalih obaveza u prihvatljivom i realno ostvarivom roku.

Radnici Rudnika boksita "Srebrenica" stupili su u štrajk prije sedam dana, ali su obavljali zakonski minimum procesa rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije