Privreda

Ističe rok za uplatu akcizne razlike

Ističe rok za uplatu akcizne razlike
Ističe rok za uplatu akcizne razlike

BANJALUKA - Za sva lica koja se bave prometom cigareta i duvana danas ističe rok za uplatu razlike obračunate i već uplaćene akcize na zalihe koje su popisali na početku ove godine, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Obaveza uplate razlike akcize odnosi se i na sve uvoznike i proizvođače duvanskih prerađevina za sve neiskorištene akcizne markice preuzete od UIO do 31. decembra 2014.

"Razlika obračunate i već uplaćene akcize na zalihe duvana i duvanskih prerađevina, te preuzetih, a neiskorištenih akciznih markica do 31. decembra 2014. uplaćuje se na jedinstveni račun UIO u skladu sa odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos akcize na duvan za pušenje za ovu godinu, koju je usvojio Upravni odbor UIO", navodi se u saopštenju.

Na zvaničnoj veb stranici UIO BiH (www.uino.gov.ba) nalaze se detaljna uputstva.

Duvanske prerađevine za koje je plaćena razlika akcize u skladu sa odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos akcize na duvan za ovu godinu mogu se prodavati do isteka zaliha po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu maloprodajnog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije