Privreda

Italijani zainteresovani za kupovinu mesne industrije Impro

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić očekuje odgovor italijanske delegacije, koja je pokazala interesovanje za kupovinu mesne industrije "Impro".

"Nedavno sam primio delegaciju iz Italije zainteresovanu da kupi `Impro`. Naš je interes da se to pokrene, ne samo zbog zapošljavanja radnika nego i zbog toga što bi u tom slučaju oživjele mnoge farme", rekao je Pavić.

On je naveo da je mesnu industriju "Impro" privatizovalo preduzeće "Orion 3" koje ju je nesavjesnom poslovnom politikom dovelo u stečaj, a da je u stečajnom postupku Hipo grupa kupila stečajnu imovinu za četiri miliona KM koju sada prodaje za sedam miliona KM.

"Mi smo tražili od Vlade Republike Srspke da otkupi `Impro` i da ga na upravljanje gradu Prijedoru, slično kao što smo uradili i sa ovdašnjim `Autotransportom`, ali za to nije bilo novca", rekao je Pavić odgovarajući na odborničko pitanje na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Prijedora.

Nakon sjednice, Pavić je rekao novinarima da ne može da saopšti više detalja o potencijalnim kupcima iz Italije, navodeći da je njihova želja bila da se u ovoj fazi ne ide u medije.

Hipo Alpe Adria banka Banjaluka kupila je dio stečajne imovine "Impra" za 4.735.000 KM u martu prošle godine, kada je "Impro" tražiocima iz Hipo grupe dugovao više od četiri miliona KM plus zatezne kamate.

"Impro" je od 2006. godine u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća "Orion 3" koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 odsto akcija ove mesne industrije. Stečaj je u preduzeću pokrenut 4. aprila 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije