Privreda

Izvršena primopredaja dužnosti u ŠG "Zelengora"

Izvršena primopredaja dužnosti u ŠG "Zelengora"
Izvršena primopredaja dužnosti u ŠG "Zelengora"

BANJALUKA - U Šumskom gazdinstvu /ŠG/ "Zelengora" Kalinovik danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg direktora Zorana Šupete i novog vršioca dužnosti direktora Slobodana Škobića, potvrdio je Srni direktor Javnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Dragan Grabovac.

Grabovac je rekao da je Škobić do sada obavljao funkciju tehničkog direktora.

On je pojasnio da se u narednih 60 dana očekuje raspisivanje konkursa i izbor kandidata za funkciju direktora na mandat od četiri godine.

Grabovac je dodao da će u ponedjeljak, 6. jula, biti izvršena i smjena direktora ŠG "Birač" Vlasenica Samojka Palangetića, te da će na tu funkciju biti imenovan Radenko Lukić.

Komentarišući najave nadležnih da će smjena biti i u upravi preduzeća, Grabovac je rekao da će to biti odluka Vlade, stoodstotnog vlasnika preduzeća.

"Ne plašimo se smjena, poštujemo vlast koja je presudna u donošenju odluka. Kada vlast odluči i mi ćemo obaviti primopredaju u skladu sa zakonskim aktima i statutom preduzeća", rekao je Grabovac.

On je naglasio da preduzeće "Šume Republike Srpske" izvršava sve obaveze prema lokalnim zajednicama, dobavljačima, izvođačima radova, te poreze, doprinose i plate, kao i da je uprava postigla dobre rezultate.

"Imamo izuzetne rezultate rada, proizvodnje, uredno smo likvidni, proizvodnja ide u planskim okvirima i sve se odvija kako treba", istakao je Grabovac.

On je zaključio da će šumarski sektor biti ojačan mjerama Vlade Republike Srpske za redefinisanje organizaciono-ekonomske i kadrovske pozicije preduzeća "Šume Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije