Privreda

Jahorina VIG jača kapital za 10,7 miliona KM

Jahorina VIG jača kapital za  10,7 miliona KM
Jahorina VIG jača kapital za 10,7 miliona KM

BANJALUKA - "Jahorina osiguranje Vienna Insurance Group" iz Pala će od svog austrijskog vlasnika biti dokapitalizovano sa 10,72 miliona KM, najavio je Miroslav Miškić, direktor tog osiguravajućeg društva.

On je u subotu na svečanosti u Banjaluci povodom 20 godina postojanja "Jahorina osiguranja" i proslave krsne slave Društva, Svetog Prokopija, rekao da je to društvo donijelo odluku o emisiji akcija u vrijednosti od osam miliona KM.

"Nominalna vrijednost akcije 80.000 akcija iznosi 100 KM, ali će prodajna cijena biti 134 KM, što dokapitalizaciju povećava na 10,72 miliona KM", precizirao je Miškić.

Komentarišući razvojni put "Jahorina osiguranja", Miškić je rekao da su "s najboljim savjetodavcima i prijateljima uspjeli da u stručnim krugovima i statističkim podacima ne budu zabilježeni kao prolazna pojava, već kao prepoznatljiv subjekat i relevantan činilac privrednog razvoja zemlje".

"S pravom možemo biti ponosni i reći da smo uspjeli", istakao je Miškić i predstavio monografiju Društva pod nazivom "Od Jahorine do VIG-a".

On je na svečanosti u ime "Jahorina osiguranja VIG" od Gordana Miloševića, izaslanika predsjednika RS Milorada Dodika, primio orden Njegoša prvog reda, kojim je to društvo odlikovano za izuzetan doprinos u privrednom razvoju zajednice.

S pravom možemo biti ponosni i reći da smo uspjeli, istakao Miroslav Miškić, direktor "Jahorina osiguranja VIG"

Predstavnici "Jahorina osiguranja VIG" su na proslavi uručili priznanja klijentima koji od osnivanja koriste usluge tog društva. To su Rafinerija ulja iz Modriče, Rudnik i termoelektrana Gacko, "Romanijaputevi" iz Sokoca, fabrika "Mira" iz Prijedora, "Čistoća" iz Banjaluke, Poljoprivredno dobro "Semberija" iz Bijeljine, "Kakmuž" iz Doboja i Zemljoradnička zadruga iz Obudovca.

Za postignute rezultate i zasluge nagrade su uručene i jednom broju članova Uprave - Kristijanu Brandsteteru, Mladenu Blaževiću, Francu Krumpu, Slavku Mitroviću, Miroslavu Miškiću i Ranku Renovici.

Nagrađeni su i zaposleni u "Jahorina osiguranju" koji su dugi niz godina nesebično radili i odgovorno se ponašali prema svojoj "drugoj kući", kao i radnici koji su u ovom kolektivu od osnivanja.

Svečanosti su od zvaničnika prisustvovali ministar finansija RS Zoran Tegeltija, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić i mnogi drugi.

"Jahorina osiguranje VIG", lider na tržištu RS, ove godine se u FBiH po visini premije popelo sa osmog na sedmo mjesto, s tim da menadžment Društva ima kratkoročan plan ulaska među prvih pet najvećih osiguravajućih kuće na domaćem tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije