Privreda

Kocka u budžet RS donijela 14 miliona KM

Kocka u budžet RS donijela 14 miliona KM
Kocka u budžet RS donijela 14 miliona KM

BANJALUKA - Za prvih deset mjeseci ove godine, u Budžet RS slilo se blizu 14 miliona KM po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću i nagradnih igara, što je za četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno nam je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Od tog iznosa, oko 12 miliona KM, ili 85 odsto, odnosi se na priređivanje kladioničarskih igara i igara putem automata, što potvrđuje da su građanima RS najpopularnije ove vrste igara na sreću.

"Izvršenim analizama može se uočiti postojanje višegodišnjeg trenda povećanja ove kategorije prihoda u budžetu RS, kao i povećanog interesa pravnih lica za priređivanje igara na sreću", rekla nam je Danijela Kovačević, portparol Republičke uprave za igre na sreću, i dodala da je ekspanzija priređivanja igara na sreću direktno povezana s povećanjem interesa građana za učešće u igrama na sreću.

Prema njenim riječima, za prvih jedanaest mjeseci ove godine Odjeljenje za inspekcijski nadzor izvršilo je ukupno 679 kontrola kod pravnih i fizičkih lica u objektima priređivanja igara na sreću.

"Inspektori su zbog počinjenih prekršaja izvršili pečaćenje ukupno 148 predmeta korištenih za izvršenje prekršaja", kazala je Kovačevićeva i dodala da je najveći broj privremeno oduzetih automata za igre na sreću sa područja gradova Istočno Sarajevo i Bijeljina.

Dalje se navodi da se kontinuiranim aktivnostima inspekcijskih organa u značajnoj mjeri uredilo stanje u oblasti priređivanja igara na sreću i smanjio obim ilegalnog priređivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije