Privreda

Komapnija Tenis želi da ulaže u srpski stočni fond

Komapnija Tenis želi da ulaže u srpski stočni fond
Komapnija Tenis želi da ulaže u srpski stočni fond

BEOGRAD - Najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa njemačka porodična kompanija "Tenis" zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo stočni fond i cijelu srpsku poljoprivredu, rečeno je tokom posjete premijera Srbije Aleksandara Vučića ovoj kompaniji.

Vučić je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije "Tenis" dogovoren dobar dio buduće saradnje ‎i da sve ono što je u srpskom stočnom fondu izgubljeno u posljednjih 10-15 godina ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dvije godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i napredak srpske poljoprivrede", rekao je Vučić, dodajući da je kompanija "Tenis" dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.

Predsjednik i vlasnik ove kompanije Klemens Tenis rekao je da se u Srbiji mora razviti porodična struktura farmi i uvesto nove tehnologije za šta je neophodna državna podrška, jer se samo tako može iskoristiti zajednička šansa.

"Sa premijerom Vučićem upoznao sam se prije nekoliko mjeseci i razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi pomogli Srbiji na putu ka EU. Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta", rekao je Tenis.

Kompanija "Tenis" osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa.

U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, sa godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra.

Vlasnik kompanije "Tenis" Klemens Tenis je i predsjednik Fudbalskog kluba "Šalke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije