Privreda

Konkretizacija saradnje aerodroma u Beogradu i Banjaluci

Konkretizacija saradnje aerodroma u Beogradu i Banjaluci
Konkretizacija saradnje aerodroma u Beogradu i Banjaluci

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je podršku Vlade Republike Srpske unapređenju saradnje beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i aerodroma "Banjaluka", ističući da je u interesu Republike Srpske da razvija aviosaobraćaj.

Čubrilović je danas u Banjaluci razgovarao sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Sašom Vlaisavljevićem o konkretizaciji poslovno-tehničke saradnje dva aerodroma, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Vlaisavljević je ukazao na značaj ulaganja u aviosaobraćaj i aerodromsku infrastrukturu, napominjući da Aerodrom "Nikola Tesla" posljednje dvije godine bilježi veliki rast u broju putnika.

On je naglasio da je potrebno angažovati domaće industrije u rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih aerodromskih kapaciteta.

U saopštenju se dodaje da je tehnička služba Aerodroma "Nikola Tesla" boravila je na Aerodromu "Banjaluka", gdje su izvršeni pregledi piste i druge infrastrukture, s ciljem pripreme aerodroma za zimske uslove, te je ponuđena pomoć u operativno-tehničkim poslovima.

Današnjem sastanku u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske prisustvovao je i direktor Aerodroma "Banjaluka" Miroslav Janjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije