Privreda

Kordić ostaje na čelu "Aluminija"

Kordić ostaje na čelu "Aluminija"
Kordić ostaje na čelu "Aluminija"

MOSTAR - Nadzorni odbor mostarskog ‘’Aluminija’’ na današnjoj sjednici nije prihvatio ostavku generalnog direktora Željka Kordića, sasopšteno je iz ovog preduzeća

 Željko Kordić je podnio ostavku 2. aprila , samo dva mjeseca nakon što je imenovan na tu dužnost.

Ostavka je podnesena nakon što su Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna i još neki dobavljači "Aluminiju" blokirali račune zbog neizmirenih dugova.

Inače, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas su na Mostarskom sajmu u kraćem razgovoru s direktorom Aluminija Željkom Kordićem obećali pomoći u daljnjem nastavku proizvodnje u tom poduzeću.

Josipović i Izetbegović nisu davali izjave za medije, a Kordić je novinarima kazao kako se dvojica predsjednika pokazala izrazito zanimanje za aktualne probleme u Aluminijevom poslovanju zbog kojih je budućnost tvrtke dovedena u pitanje.

‘’I gospodin Izetbegović i gospodin Josipović obećali su pomoć u smislu daljnjeg nastavka proizvodnje i opstanka radnih mjesta. Radna mjesta su potrebna svakoj državi, a pogotovo nama u BiH. Definitivno, uz nas mora stati Vlada, ne može se više pukim obećanjima kupovati vrijeme, jer mi vremena nemamo. U pitanju je 856 ljudi, 856 sudbina ‘’, kazao je Kordić.

On je dodao kako aktualno vodstvo Aluminija ima viziju i nadu u uspješan izlazak iz krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije