Privreda

Korektnost i brzina ključ uspjeha "Aura osiguranja"

Korektnost i brzina ključ uspjeha "Aura osiguranja"
Korektnost i brzina ključ uspjeha "Aura osiguranja"

BANJALUKA - "Aura osiguranje", društvo koje se bavi osiguranjem od auto-odgovornosti motornih vozila, za kratko vrijeme profilisalo se kao ozbiljna i odgovorna osiguravajuća kuća, koja bilježi stalni rast broja klijenata.

U prilog tome govore i njihovi klijenti i osiguranici, koji su složni u jednom, a to je da ovo društvo krasi fer i korektan odnos, kao i brzina rješavanja zahtjeva, što je za svakog oštećenog od izuzetne važnosti.

Aleksandar Ćulum, Banjalučanin koji je u "Aura osiguranju" od prošle godine, kaže kako će zbog iskustva koje je imao s ovom kućom i dalje ostati njihov klijent.

Naime, dok je čekao da se uključi na zapadni tranzit udarilo ga je vozilo sa lijeve strane i pričinilo mu štetu od nekoliko hiljada maraka. Kako se ispostavilo, i automobil koji je pričinio štetu takođe je bio osiguran u "Aura osiguranju".

"Sav proces u vezi s nadoknadom štete bio je gotov za četiri do pet dana i zato su me oduševili. Ovo mi je peti auto i imao sam štete i ranije, ali nikad tako brzo nisam riješio problem kao kod njih. Bio je dovoljan samo zapisnik policije, a ja nisam morao, narodski rečeno, ni uvom da mrdnem", kazao nam je Ćulum.

Slična iskustva s ovim osiguravajućim društvom ima i Vojin Ivetić, koji je takođe imao saobraćajnu nesreću u kojoj je štetu trebalo da namiri "Aura osiguranje".

"To je išlo tako brzo, da nemam riječi kako bih to opisao. Sva procedura od predavanja zahtjeva trajala je deset dana, ako ne i manje", kazao nam je Ivetić, koji je na svom automobilu imao štetu od oko 3.000 maraka.

Darko Bačinski, takođe Banjalučanin, već tri godine svoja vozila registruje u "Auri", a kako nam je rekao, nema razloga da se po tom pitanju išta mijenja: "Prošle godine sam imao udes u kojem se ispostavilo kako do njega nije došlo mojom krivicom. Šteta je procijenjena u roku od petnaest dana i nije bilo nikakvih problema, a šteta koju sam imao iznosila je oko 1.400 maraka."

Zanimljivo, ali kao i kod slučaja Aleksandra Ćuluma, i drugi vozač je takođe automobil osigurao u "Aura osiguranju", koja je i ovoga puta brzo reagovala i namirila štetu.

"Zbog svega ostajem i dalje kod njih, a upravo je u toku registracija jednog od moja tri vozila", poručuje  on.

U "Aura osiguranju" kažu kako su njihovi osnovni principi na kojima baziraju svoje poslovanje biti dugoročno uspješan, a pritom ne zanemarivati društvenu odgovornost prema okruženju u kojem radi i posluje.

Fer i korektan odnos prema osiguranicima jedan je od glavnih imperativa, po čemu je ovo društvo postalo prepoznatljivo na tržištu osiguranja u Republici Srpskoj.

Inače, uprkos ekonomskoj krizi, koja je značajno ugrozila tržište osiguranja, "Aura osiguranje" a.d. Banjaluka je u 2013. godini zadržalo pozitivan trend rasta, što potvrđuje ostvarena dobit od 637.162 KM, od koje je 159.840 KM isplaćeno Akcijskom fondu i Fondu za restituciju RS, i porast premije od 13,7 odsto u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

"Ako se pored toga sagledaju pozitivna mišljenje nezavisnog revizora i ovlaštenog aktuara, jasna je pozicija i pozitivan pravac kretanja društva. Kvalitet poslovanja društva ogleda se i u izuzetno visokom postotku riješenih odštetnih zahtjeva u 2013. godini, koji je iznosio 87,7 odsto, što je svakako doprinijelo poboljšanju ugleda i sticanja povjerenja osiguranika", poručuju u "Aura osiguranju".

Kako kažu, ovakvi rezultati nisu došli sami po sebi, nego su rezultat profesionalne, kvalitetne i brze usluge koju društvo svakodnevno pruža svojim klijentima.

Otvaranjem Filijale u Sarajevu krajem 2013. godine, poslovanje je prošireno i na teritoriju Federacije BiH, tako da je klijentima omogućeno da u najbližoj poslovnici dobiju polisu osiguranja od auto-odgovornosti, prijave eventualnu štetu i dobiju sve potrebne informacije i pomoć, dok su dosad tu mogućnost mogli da ostvare samo na teritoriji RS.

Treba istaći da je "Aura osiguranje" a.d. Banjaluka u toku svog dosadašnjeg postojanja učestvovalo u mnogim humanitarnim akcijama, pružalo značajnu podršku socijalno ugroženim kategorijama društva kao i razvoju sporta u RS.

Tako je povodom nedavnih poplava, koje su zahvatile ove prostore, Društvo podržalo humanitarnu akciju za pomoć ugroženima od poplava i uplatilo značajna sredstva na račun Vlade RS. Pored toga, svojim zaposlenima koji žive i posluju na poplavljenim područjima Društvo je pružilo jednokratnu novčanu pomoć za saniranje posljedica poplava.

Nastavak poslovanja "Aura osiguranja" a.d. će biti usmjeren na još veće ulaganje u kadrovske, tehničke i organizacione potencijale, a sve u cilju povećanja konkurentnosti na tržištu osiguranja i sticanja povjerenja postojećih i novih klijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije