Privreda

"Kosmos" već potrošio kredit od IRB RS

"Kosmos" već potrošio kredit od IRB RS
"Kosmos" već potrošio kredit od IRB RS

BANJALUKA - Investiciono razvojna banka (IRB) RS odobrila je krajem prošle sedmice banjalučkom "Kosmosu" kredit od 250.000 maraka, od čega je radnicima isplaćen dio plate za decembar 2013. i januar 2014. godine.

Kredit je odobren po kreditnoj liniji zajmovi za pravna lica koja odredi Vlada RS, na period od tri godine, uz grejs period od godinu dana.

To je, kako smo uspjeli saznati, trenutno "umirilo" štrajkače, koji sada očekuju novi potez, a to je smjena sadašnjeg direktora Dragana Ilića i postavljanje novog rukovodstva, što im je, kako kažu, i obećano iz resornog ministarstva.

Željko Nikolić, predsjednik Štrajkačkog odbora "Kosmosa", rekao je da je i dalje na snazi odgoda protestne šetnje, ali da će ti protesti biti nastavljeni ukoliko bude odugovlačenja u postavljanju novog rukovodstva, kako im je i obećano.

"Radnicima je isplaćena kompletirana plata za decembar 2013. i linearno po 300 maraka za januar 2014. godine i sad očekujemo da upotpune tu januarsku, jer su obećali da će i do toga uskoro doći", kazao je Nikolić. Prema njegovim riječima, sada čekaju da bude potvrđena odluka resornog ministra o imenovanju novog rukovodstva.

"To je sada u proceduri i mi očekujemo da i sadašnji direktor Ilić bude razriješen dužnosti", kazao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije