Privreda

Kovačević: Do kraja godine u RAOP-u još 80 radnika

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da u preduzeću "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/ Istočno Sarajevo trenutno radi 40 radnika, dok je planirano da do kraja godine bude zaposleno još 80.

Kovačević je rekao da ovo preduzeće danas izgleda kao aktivan privredni subjekat i da investitor "Elektroinženjering" planira dalja ulaganja.

"Svim radnicima koji nisu naplatili svoja potraživanja, uplaćeni su doprinosi i radni staž zaključno sa 30. julom prošle godine, za šta je iz vladinog Programa socijalnog zbrinjavanja radnika izdvojeno 410.000 KM", rekao je Kovačević na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Govoreći o izboru Josipa Dolića za direktora Nezavisnog operator-sistema u BiH, Kovačević je naveo da je Dolić izabran bez saglasnosti srpskih predstavnika u Upravnom odboru ovog tijela, koji su predložili Vladi Republike Srpske njegovo razrješenje.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić rekao je da je Vlada pripremila uredbu za regulisanje statusa 32 ratna komandanta brigada Vojske Republike Srpske, koji nisu bili profesionalci do izbijanja oružanih sukoba u BiH, ali da Boračka organizacija nije bila saglasna sa usvajanjem.

Odgovarajući na poslaničko pitanje Zorana Đerića, Đokić je rekao da Boračka organizacija ima pravo da daje mišljenje na takve akte, zbog čega se nije moglo ići u dalju proceduru usvajanja ove uredbe.

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Nedeljko Milaković rekao je da je epidemiološka situacija na poplavljenim područjima pod kontrolom i da za sada nema opasnosti od zaraznih bolesti.

"Resorno ministarstvo i Institut za javno zdravstvo aktivno prate situaciju na terenu, a tokom i nakon poplava nije bilo novih oboljelih od zaraznih bolesti", rekao je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije