Privreda

Kovačević: Sajam privrede mjesto odličnih poslovnih odluka

Kovačević: Sajam privrede mjesto odličnih poslovnih odluka
Kovačević: Sajam privrede mjesto odličnih poslovnih odluka

BROD - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević istakao je danas u Brodu, otvarajući Sajam privrede, da je ova manifestacija sjedište odličnih poslovnih odluka, te pohvalio lokalnu zajednicu za organizaciju ovog skupa.

Kovačević je sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem svečano presjekao vrpcu, nakon čega su obišli izlagače i njihovu ponudu.

"Ovdje imamo više od 40 izlagača iz Posavine. Ovo je prilika da se razmijene iskustva i kontakti, da se ugovore novi poslovi na tržištima", rekao je Kovačević.

On je istakao da su Vlada Republike Srpske i ministarstvo podržali ovu manifestaciju, kao i niz drugih sajmova koje organizuju lokalne zajednice u Srpskoj.

Načelnik opštine Brod Jovičić rekao je da ova opština nastoji da bude privlačna za investitore, te da je u tom cilju za dvije i po godine učinjeno mnogo dobrih poteza.

"Ranije nije bilo privrednih manifestacija ove vrste, nastojaćemo da ovaj sajam postane tradicija i mjesto dobrih poslovnih odluka. Radimo i na otvaranju novih radnih mjesta, rješavanju problema iz prošlosti, ali i donošenju odluka za bolju budućnost", dodao je Jovičić.

Otvaranju sajma u Brodu prisustvovali su i ministar pravde Gorana Zlatković, ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić i pomoćnik ministra trgovine i turizma Aleksandra Trifković.

Priređen je i bogat kulturno-umjetnički program, u kojem su učestvovala društva "Duško Trifunović" i "Liješće".

Sutra, drugog dana sajma, od 11 časova biće upriličen Gastro-susret i takmičenje u pripremanju gulaša, a zatvaranje sajma i uručivanje nagrada i priznanja predviđeno je za 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije