Privreda

Laktaši: Veliki potencijal prehrambenog i metalskog sektora

Laktaši: Veliki potencijal prehrambenog i metalskog sektora
Laktaši: Veliki potencijal prehrambenog i metalskog sektora

LAKTAŠI - Na drugoj sjednici Savjeta za privredu i zapošljavanje opštine Laktaši, kojom je predsjedavao načelnik opštine Miroslav Kodžoman, predstavljene su analize metalskog i prehrambenog sektora, koji su prepoznati kao dva najveća sektora s izvoznim potencijalima.

"Ove analize su veoma značajne zbog doniranja novčanih sredstava. Želja mi je da napravimo registar preduzeća sa područja naše opštine, da svima pokažemo potencijal koji imamo i da preko naših predstavnika reklamiramo te potencijale na najbolji mogući način", istakao je Kodžoman.

On je takođe dodao da se na području opštine Laktaši radi anketa o broju registrovanih voćara i da će se nakon te analize preciznije znati struktura i kvalitet zasada. Na sjednici je razmatrano i o javnim pozivima u okviru programa podsticaja, subvencionisanju kamate na poljoprivredne kredite, zapošljavanju i podršci privrednim društvima, kao i o razmatranju odluka o javnom oglašavanju na području opštine Laktaši, o komunalnoj naknadi i komunalnim taksama.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, rekao je da privrednici koji zaposle određen broj radnika treba da dobiju određen podsticaj i treba da budu oslobođeni plaćanja doprinosa, ili da im se bar ta sredstva refundiraju.

Cilj Savjeta je da opština Laktaši ima povoljno poslovno okruženje, da se nastavi s razvojem privrede, da se omogući domaćim preduzećima da nastave i dalje razvijati svoje poslove i zapošljavati što veći broj radnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije