Privreda

"Lanako" dobar primjer

"Lanako" dobar primjer
"Lanako" dobar primjer

BANJALUKA - Predstavnici Misije USAID-a BiH posjetili su danas banjalučku kompaniju "Lanako", a tokom posjete razgovarano je o zajedničkim projektima koji su već uspješno sprovedeni kao i o onima koje će tek raditi u budućnosti.

Dejvid Bart, direktor Misije USAID-a za BiH, kazao je da je "Lanako" dobar primjer preduzetnika koji je uspješan u kreiranju dobrih vrijednosti u Banjaluci, kako za građane, tako i za svoje radnike.

"USAID je srećan što ima priliku da radi u BiH na olakšanju tereta koji stvaraju propisi. U razgovoru sa vlasnikom firme zaključili smo kako još treba raditi na propisima koji se tiču biznisa i koji još sprečavaju otvaranje novih radnih mjesta za građane", istakao je Bart.

Nebojša Ninić, direktor "Lanaka", kazao je da su predstavnici USAID-a posjetili ovu firmu, prije svega kako bi se bolje upoznali, jer iza sebe imaju dugu saradnju.

"Razgovarali smo o projektima koje smo već radili sa njima, tu prvenstveno mislim na 'Gold' projekat USAID-a, kroz koji je omogućeno lakše dolaženje do građevinske dozvole svim firmama koje apliciraju za to", kazao je Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije