Privreda

Ljajić posjetio štand Srpske na beogradskom sajmu

Ljajić posjetio štand Srpske na beogradskom sajmu
Ljajić posjetio štand Srpske na beogradskom sajmu

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić posjetio je danas štand Predstavništva Republike Srpske na beogradskom sajmu turizma i upoznao se o turističkoj ponudi Srpske.

Ljajić  je ovom prilikom razgovarao sa direktorom Turističke organizacije Republike Srpske Nadom Jovanović i brojnim izlagačima iz Srpske, što će doprinijeti definisanju zajedničke turističke ponude Srbije i Republike Srpske.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je za Srnu da je Ljajićeva posjeta dogovorene tokom njegovog jučerašnjeg sastanka sa ministrom trgovine i turizma Srpske Predragom Gluhakovićem u Beogradu.

"Impresije ministra Ljajića izuzetno su pozitivne. On se na licu mjesta i u kontaktu sa turističkim radnicima upoznao o potencijalima Republike Srpske što će  doprinijeti da se uspješno definišu zajednički turistički projekti", rekao je Cicović.

Govoreći o učešću  Srpske na ovom sajmu, Cicović je rekao da je, sudeći po reagovanjima  posjetilaca ovo jedno od najuspješnijih predstavljanja Republike Srpske do sada.

"Mi iz godine u godinu znatno podižemo nivo prezentacije Republike Srpske. Ove godine smo se predstavili na prostoru od 80 metara kvadratnih i po ocjeni posjetilaca na najbolji način promovisali ono što je turistička ponuda", rekao je Cicović.

On je naglasio da je ovogodišnji nastup utoliko značajniji, jer su priliku da se na njemu predstave u okviru posebnog sajma "Beovajn" dobili i vinari Republike Srpske koji su se "kući vratili sa brojnim nagradama".

"Prvi put je Predstavništvo Republike Srpske obezbijedilo našim vinogradarima i vinarima mogućnost da se predstave. Šest vinara i 12 vina okitilo se nagradama. Vinarija `Vukoje` dobila je i zlatnu medalju za vino `Vranac`", rekao je Cicović i dodao da je ovogodišlji uspjeh  motiv da uz dodatni trud nastup Srpske iduće godine bude još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije