Privreda

Milionska ulaganja u Nevesinje

NEVESINJE - U opštini Nevesinje u posljednjih godinu dana realizacijom više kapitalnih i drugih projekata, koje je finansijski podržala Vlada Republike Srpske, otvoreno je na desetine radnih mjesta, a ulaganja u razvoj ove opštine biće nastavljena i u narednom periodu, rekao je načelnik opštine Momčilo Šiljegović.

On je je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci otvorena Fabrika prehrambenih proizvoda "Svislajon" u kojoj je zaposleno sedamdesetak radnika, te da će u naredna dva mjeseca biti otvorena nova bolnica, jedna od najsavremenijih u Republici Srpskoj - zadužbina Mihajla Labala koji je prije smrti u izgradnju objekta uložio više od 10 miliona maraka, a koja je završena zahvaljujući angažovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Za završetak građevinskih radova bolnice iz dobiti 'Elektroprivrede' uloženo je oko 500.000 KM tako da očekujemo da će uskoro početi sa radom ova savremena ustanova u kojoj će, sa nevesinjskim, raditi najeminentniji ljekari iz Beograda", rekao je Šiljegović.

Kao projekat od izuzetnog značaja za Nevesinje, a čija je realizacija u toku, Šiljegović je naveo "Gornje horizonte", napominjući da su u toku radovi na pristupnim putevima i vodovodu, te da je nedavno završena prva faza vodovoda prema selu Krekovi.

"Za petnaestak dana potpisaćemo ugovor za nastavak tih radova", kaže Šiljegović i dodaje da prilikom zahtjeva za pojedine potrebe opštine imaju puno razumijevanje nadležnih ministarstava.

On je istakao da opština Nevesinje u skladu sa budžetskim sredstvima nastoji da ulaže u razvoj ove male opštine i radi na stvaranju uslova za ostanak mladih na ovom području.

Nakon skoro dvije decenije, u Osnovnoj školi "Risto Proroković" u toku je rekonstrukcija učionica, te ugradnja sistema centralnog grijanja, tako da će u novoj školskoj godni biti stvoreni mnogo bolji uslovi za rad.

Prethodno je na školskom objektu urađena sanacija krova i zamjena ulaznih vrata, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 71.000 KM, nakon čega je Vlada Japana obezbijedila 93.000 evra za projekat rekonstrukcije učionica i grijanje.

Stanovnici Nevesinja kažu da toliko investicija nije bilo u posljednjih 30 godina i nadaju se da će trend ulaganja u ovu hercegovačku opštinu biti nastavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije