Privreda

Mirna šetnja zbog loše privatizacije

Mirna šetnja zbog loše privatizacije
Mirna šetnja zbog loše privatizacije

SANSKI MOST - Mirna šetnja kojom su organizatori željeli ukazati na posljedice loše privatizacije preduzeća koja su u prijeratnom periodu bila nosioci ekonomskog razvitka u općini Sanski Most, te sadašnji položaj njihovih bivših zaposlenika održana je juče u Sanskom Mostu.

Ermin Karić, predsjednik Udruženja građana za bolji Sanski Most, koje je bilo organizator, istakao je kako su zbog maćehinskog odnosa vlasti te kriminalne privatizacije uništene brojne firme u oblasti drvne, metaloprerađivačke i građevinske industrije.

"Nekada su ova preduzeća bila ekonomski giganti te su prehranjivala hiljade Sanjana, a danas je njihova imovina obezvrijeđena i opljačkana. Sem toga, o radnicima niko ne vodi računa, oni su danas lišeni osnovnih životnih prava na posao, zdravstvenu i socijalnu zaštitu", rekao je Karić.

Učesnici mirne šetnje su krenuli od kapije Drvne industrije "Sana" te su potom prošetali centrom Sanskog Mosta držeći u rukama transparente. Ovom prilikom uputili su poruku institucijama da se imovina državnih preduzeća mora zaštititi, a zatražena je i odgovornost svih koji su doprinijeli da se kroz katastrofalnu privatizaciju pomenuta imovina obezvrijedi, a pojedinci na nezakonit način dođu do velike materijalne koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije