Privreda

Moguća saradnja sa "Gorenjem"

Moguća saradnja sa "Gorenjem"
Moguća saradnja sa "Gorenjem"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa delegacijom kompanije "Gorenje" iz Velenja u Sloveniji o potencijalima i mogućnostima uspostavljanja saradnje preduzeća iz Srpske i ove kompanije o pitanju nabavke, materijala, sirovina i komponenti za potrebe proizvodnje u fabrikama kompanije "Gorenje".

Cvijanovićeva je upoznala predstavnike kompanije "Gorenje" o privrednim potencijalima i raspoloživim kapacitetima u Srpskoj, kao i o aktivnostima koje se provode o pitanju unapređenja poslovnog ambijenta i reformama čiji je cilj rasterećenje privrede. 

Predstavnici "Gorenja" predstavili su raspoložive kapacitete, mogućnosti i različite modele potencijalnog partnerstva u Republici Srpskoj u oblasti sakupljanja i prerade elektronskog i elektroničkog otpada, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

U saopštenju se dodaje da je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, iskazana spremnost za saradnju na budućim zajedničkim projektima.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije