Privreda

Nabavili nova radna vozila

Nabavili nova radna vozila
Nabavili nova radna vozila

BANJALUKA - Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka obnovilo je vozni park sa teretnim i poluteretnim vozilima i radnom mehanizacijom ukupne vrijednosti 2.600.000 KM.

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je novinarima da je nakon provedene tenderske procedure nabavljeno 30 poluteretnih vozila, dva teretna vozila i tri korpe, dva manja vozila sa dizalicom nosivosti tri i po tone, kao i "labudica" za transport specijalnih višenamjenskih mašina.

Kuzmanovićeva je rekla da se investicija za nabavku teretnih i poluteretnih vozila i radne mehanizacije u ovolikom obimu dešava prvi put u novijoj istoriji preduzeća.

"Investicija je planirana zbog potrebe obezbjeđenja veće sigurnosti i zaštite radnika, te stvaranja uslova za efikasnije i produktivnije poslovanje. Nabavkom novih radnih vozila zamijenićemo dotrajala vozila čija je prosječna starost oko 30 godina", rekla je Kuzmanovićeva.

Ona je navela da je 30 poluteretnih vozila ukupne vrijednosti 1.100.000 KM finansirana kreditnim sredstvima Evropske investicione banke u okviru programa "Pauer četiri" /Energija četiri/.

"Druga teška mehanizacija ukupne vrijednosti 1.500.000 KM finansirana je vlastitim sredstvima `Elektrokrajine`", rekla je Kuzmanovićeva.

Ona je dodala da je prije desetak dana nabavljeno i 13 malih vozila u vrijednosti od 300.000 KM, koja su raspodijeljena svim radnim jedinicama, u svrhu bržeg i kvalitetnijeg obavljanja radnih zadataka.

Kuzmanovićava je naglasila da obnavljanje teretnog voznog parka ne znači poskupljenje električne energije.

Za ovu godinu je, kako je rekla, planirana nabavka višenamjenskih vozila u vrijednosti od milion KM, kao i nabavka malih vozila koja su potrebna za bolju operativnost.

Predsjednik Nadzornog odbora "Elektrokrajine" Božica Vukašinović rekla je da nabavka nove radne mehanizacije i vozila za operativne potrebe preduzeća uz investiranje u sanaciju i izgradnju elektrodistributivne mreže predstavlja jedan važan segment u poslovanju "Elektrokrajine".

"Upravo zbog toga je Nadzorni odbor u potpunosti podržao upravu preduzeća da pokrene postupak nabavke novih radnih mašina koji će doprinijeti još boljem poslovanju `Elektrokrajine`", rekla je Vukašinovićeva.

Nova teretna i poluteretna vozila i radna mehanizacija danas je raspodijeljena svim radnim jedinicama "Elektrokrajine", u skladu sa njihovim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije