Privreda

Nema izmjene trase "Južnog toka"

Nema izmjene trase "Južnog toka"
Nema izmjene trase "Južnog toka"

BEOGRAD - Pripreme za gradnju srpske dionice gasovoda "Južni tok" teku po planu i rano je da se spekuliše o bilo kakvim novim potencijalnim trasama, rečeno je u "Gaspromu".

"Rano je da se spekuliše o potencijalnim novim trasama `Južnog toka`, jer su razgovori o regulatornim pitanjima projekta na raznim lokalnim i evropskim nivoima još u toku", poručeno je iz "Gasproma", prenose beogradski mediji. 

Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da "Južni tok" zaobiđe Srbiju, iz "Gasproma" su poručili da je trasa odabrana nakon detaljnog geološkog, geofizičkog i ekonomskog istraživanja.

Iz "Gasporma" navode da se odabrana trasa pokazala kao najodrživija prema komercijalnim, ekološkim, socio-ekonomskim i tehničkim kriterijumima. 

Pojedini srpski mediji, pozivajući se na ruski portal "Pogled", prenijeli su da bi gasovod "Južni tok", umjesto kroz Bugarsku i Srbiju, mogao da ide preko Turske i Grčke, ako Sofija nastavi da ometa izgradnju. 

Bugarsko Ministarstvo za ekonomiju i energetiku odlučilo je da svi radovi na projektu gasovoda "Južni tok" budu obustavljeni sve dok projekat ne bude u potpunosti usaglašen sa evropskim propisima. /kraj/jk/sđp 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije