Privreda

Nema plate, a ni pregovora

Nema plate, a ni pregovora
Nema plate, a ni pregovora

SREBRENICA - Za danas najavljeni sastanak Upravnog i Štrajkačkog odbora Rudnika boksita "Srebrenica" neće biti održan, tako da neće početi pregovori o zahtjevima radnika koji su prije osam dana stupili u štrajk, izjavio je Srni povjerenik Saveza sindikata Republike Srpske za Srebrenicu i Bratunac Milan Jovanović.

 Jovanović je dodao da, zbog obaveza nekih članova Upravnog odbora, danas neće biti održan najavljeni sastanak, te da će biti održan iduće sedmice, ali termin još nije utvrđen.

On je rekao da poslovodstvo još nije odgovorilo na zahtjeve radnika, te da nije isplaćena jedna od pet zaostalih plata čiju je isplatu prije 15 dana obećao vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Mladen Radić.

Prekinuti su i eksploatacija i isporuka rude kupcu do ispunjenja radničkih zahtjeva, kažu u Štrajkačkom odboru.

Radnici traže isplatu dvije zaostale bruto plate, definisanje uslova rada i isplate plata u zimskom periodu kada se ne obavlja eksploatacija rude na površinskim kopovima. 

Ako poslovodstvo ne ispuni njihove zahtjeve, radnici su najavili podnošenje krivične prijave protiv odgovornih za potpisivanje nepovoljnih ugovora sa izvođačem radova i nesavjesno poslovanje. 

Srebrenički Rudnik boksita zapošljava 43 radnika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije