Privreda

"Nezavisne" štampaju dnevni list "Faktor"

"Nezavisne" štampaju dnevni list "Faktor"
"Nezavisne" štampaju dnevni list "Faktor"

SARAJEVO - "Nezavisne novine" i "Simurg Media" potpisali su u danas ugovor o štampanju novih dnevnih novina "Faktor", koje će na prostoru BiH distribuirati "Nezavisne novine".

Izdavač ovih novina je "Simurg Media".

Ugovor su u ime "Nezavisnih novina" potpisali Ranko Čupeljić, izvršni direktor štamparije "Nezavisnih novina" i Marko Gvozdenović, direktor distribucije "Nezavisnih novina", a u ime "Simurg Medie", generalni direktor Burču Ujgur.

Ranko Čupeljić je rekao da "Nezavisne novine" imaju iskustvo i da, pored vlastitih izdanja "Glas" i "Nezavisne", štampaju i mostarski "Dnevni list", te da su štampali "Press", a ovo će biti četvrte dnevne novine koje će biti štampane istovremeno u štampariji "Nezavisnih novina".

"Nije slučajno što su nas izabrali, jer imamo i grafičko iskustvo i stručne ljude, koji su garant profesionalnog i vrhunskog kvaliteta štampe. Trudićemo se da novine budu dostupne svim građanima BiH u jutarnjim satima", rekao je Čupeljić, naglasivši da je ovo veliki izazov i za distribuciju i štampariju "Nezavisnih novina", te da se nada da će na isti odgovoriti.

Burču Ujgur, generalni direktor "Simurg Medie", rekao je u petak, nakon što je potpisao ugovor o štampanju i distribuciji novih dnevnih novina "Faktor", da je zadovoljan, te da su prije osam-devet mjeseci krenuli na ovaj put.

"Tada smo imali na umu da izdajemo i novine. To smo planirali s nadom u dobru suradnju, samo smo čekali pravo i tačno vrijeme. Krenuli smo s jako mladom ekipom na ovaj put i zadovoljstvo mi je da s 'Nezavisnim novinama' nastavimo", rekao je Ujgur.

Dodao je da očekuju da će imati dobru saradnju, te da je cilj da "Faktor" budu objektivne i transparentne novine.

"U svemu ovome bio nam je najbitniji kvalitet štampe. S obzirom na to da smo imali lijep dogovor i ne sumnjamo u kvalitet, čak imam osjećaj da s 'Nezavisnim' radimo zajednički projekat i da ćemo biti sretni kad postignemo zajednički uspjeh", rekao je Ujgur.

Štampanje i distribucija novina trebalo bi da krene u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije