Privreda

Nije uvedena obaveza fiskalizacije poljoprivrednih gazdinstava

Nije uvedena obaveza fiskalizacije poljoprivrednih gazdinstava
Nije uvedena obaveza fiskalizacije poljoprivrednih gazdinstava

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas Srni da izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama nije uvedena obaveza fiskalizacije poljoprivrednih gazdinstava u Srpskoj.

Tegeltija je istakao da je ovaj zakon planiran Ekonomskom politikom za ovu godinu i da je rezultat zajedničkog rada Vlade Srpske, Privredne komore i Zanatsko–preduzetničke komore.

"Njegov cilj je rasterećenje privrede od nepotrebnih troškova u procesu fiskalizacije, kao i oslobađanje od fiskalizacije određene grupe malih preduzetnika", rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, Zakonom o fiskalnim kasama ispoštovani su svi dogovori Vlade Srpske, Privredne komore i zanatsko–preduzetničke komore.

"Svi koji pokušavaju da unesu pometnju među poljoprivredne proizvođače su nedobronamjerni i ništa dobro neće donijeti poljoprivrednoj proizvodnji u Republici Srpskoj", istakao je Tegeltija.

On je zaključio da će Vlada Srpske nastaviti saradnju sa svim dobronamjernim udruženjima čiji je cilj stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije