Privreda

Nokija ponovo na stazama profita

Nokija ponovo na stazama profita
Nokija ponovo na stazama profita

HELSINKI- Izgleda da se sreća finske kompanije Nokije (Nokia) preokrenula otkako je američkom Majkrosoftu prodala svoje posrnulo odjeljenje za proizvodnju mobilnih telefona.

Naime, Nokija je u trećem kvartalu osvarila neto profit od 747 miliona evra u odnosu na gubitak od 91 milion evra iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da je prodaja u trećem tromjesečju porasla za 13 odsto na 3,3 milijarde evra sa 2,9 milijardi evra iz trećeg tromjesečja 2013. godine, prenijela je agencija AP.

Najnoviji rezultati su iznenadili tržišta, zbog čega su akcije Nokije korporejšna skočile na berzi u Helsinkiju za preko šest odsto na 6,90 evra.

Izvršni direktor Nokije, Radžev Suri, koji je još davne 1995. godine počeo da radi za Nokiju, a u maju ove godine postao izvršni direktor finske kompanije nakon okončanja procesa prodaje Nokijinog odjeljenja za mobilne telefone Majkrosoftu za sumu od 7,2 milijarde dolara, izjavio je danas da je presrećan zbog snažnih rezultata u poslovanju Nokije.

Kompanija je, međutim, upozorila da bi ovogodišnji troškovi mogli iznositi 250 miliona evra, što je znatno više u odnosu na ranije procjenjenih 200 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije