Privreda

Novalić: Situacija će biti riješena do 10. maja

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić obećao je danas radnicima preduzeća "Krivaja", koji su jutros iz Zavidovića došli ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu tražeći ispunjavanje datih obećanja o uvezivanju staža, da će njihova situacija biti riješena do 10. maja.

Novalić je rekao da situacija, socijalna i privredna, u FBiH nije dobra, i da Vlada ide u reforme, ali i da stvari ne treba posmatrati na način da je Vlada ili neko drugi od socijalnih partnera pojedinačno "kriv za sve".

Predsjednik sindikata Ferid Balić rekao je novinarima da im je na sastanku sa premijeromm obećano da će problem prvog dijela penzionera biti riješen do 10. maja, dok će drugi dio biti riješen do 10. ili 15. juna.

"Ukoliko kojim slučajem ne bude ispunjeno obećanje do 10. juna, doći ćemo ispred zgrade Vlade i nećemo ići kućama", rekao je Balić.

Ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović rekao je da će biti učinjeno sve da se pronađe najbolje moguće rješenje za ovo preduzeće, prenosi portal "Kliks".

"Slabosti ima i na sindikalnoj strani, ali treba nam saradnja i sastanak je prošao u veoma konstruktivnoj atmosferi", naveo je Bajrović.

Radnici su tražili rješenje problema za oko 80 radnika koji zbog neuvezanog staža ne mogu otići u penziju, a na sastanku kod premijera rečeno je da je u budžetu planirano 200.000 KM za penzionisanje radnika, te da će rebalansom biti izdvojeno još sredstava da bi svi radnici bili zbrinuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije