Privreda

Novo rukovodstvo i plate stižu u "Kosmos"

Novo rukovodstvo i plate stižu u "Kosmos"
Novo rukovodstvo i plate stižu u "Kosmos"

BANJALUKA - Štrajkački odbor banjalučkog preduzeća "Kosmos" odložio je u petak protestnu šetnju radnika, jer su dobili uvjeravanja da će im u narednim danima biti isplaćene dvije zaostale plate, kao i da će od sljedeće sedmice na čelo preduzeća doći nova uprava.

Željko Nikolić, predsjednik Štrajkačkog odbora "Kosmosa", rekao je da su u petak dobili naznake da će novac za njihove dvije plate biti na računu, kako su se i dogovorili na sastanku s resornim ministrom Petrom Đokićem.

"Ministar je rekao da će to biti riješeno i dobio sam potvrdu da će naredne sedmice novo rukovodstvo, čitav tim ljudi, zauzeti poziciju na čelu firme. Mi bismo s tim novim rukovodstvom išli ka rješavanju problema i potpisivanju sporazuma za izlazak iz štrajka", rekao je Nikolić i dodao da nema razloga da ne vjeruje ministru Đokiću, jer su u pitanju ozbiljne stvari.

Ipak, on je kazao da ukoliko obećanja koja su im data ne budu ispunjena, protesti će biti nastavljeni i radikalizovani.

Dragan Ilić, direktor "Kosmosa", rekao je da je u petak počela isplata, te da će radnicima biti isplaćena decembarska plata do kraja i dio januarske.

"Dakle, završena je priča u vezi s onih 250.000 maraka i počelo se s isplatom tog novca", rekao je Ilić. On je podsjetio da je ranije smijenjena kompletna Uprava "Kosmosa", osim njega, tako da je u međuvremenu bio raspisan konkurs za izbor izvršnih direktora. Dodao je da se vjerovatno čeka da "Kosmos" izađe iz trenutnog stanja, te da se onda imenuje nova uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije