Privreda

Nude pomoć proizvođačima krompira

Nude pomoć proizvođačima krompira
Nude pomoć proizvođačima krompira

ROGATICA - Firma "Eko-plod" iz Sarajeva ponudila je kooperantske usluge proizvođačima krompira sa područja opštine Rogatica i pomoć u proizvodnji jagodičastog voća.

Direktor "Eko-ploda" Hilmija Hodović rekao je novinarima da je ova firma spremna da rogatičkim poljoprivrednicima ponudi kooperantske usluge na duži period i da bi ugovori svake godine bili obnavljani.

Hodović je napomenuo da ova firma, koja dnevno može da preradi četiri tone krompira, poljoprivrednicima nudi kvalitetan sjemenski materijal koji bi otplaćivali rodom krompira.

Poljoprivrednicima koji se odluče za proizvodnju jagodičastog voća, Hodović je rekao da je ova firma spremna da ponudi kompletnu investiciju za prvu godinu proizvodnje, vrijednosti od po 2.000 KM po dunumu.

Prema njegovim riječima, bila bi obezbijeđena nabavka sadnica, žice, đubriva, sistem za navodnjavanje, sredstva za zaštitu, prskalice, stručna pomoć.

Hodović je istakao da je otkup i krompira i jagodičastog voća zagarantovan i da bi bio vršen na licu mjesta.

Područje opštine Rogatica poznato je po uzgoju boričkog krompira. Ovaj krompir postao je i zaštićene robna marka, nakon što je Institut za intelektualnu svojinu BiH dodijelio sertifikat Udruženju proizvođača krompira Borike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije