Privreda

Odlična prilika: Lufthansa treba i zapošljava radnike iz BiH

Odlična prilika: Lufthansa treba i zapošljava radnike iz BiH
Odlična prilika: Lufthansa treba i zapošljava radnike iz BiH

BERLIN - Ukoliko trenutno nemate posao, a voljeli biste putovati i raditi u avioindustriji, ovaj posao bi mogao biti idealan za vas.

Lufthansa InTouch, kompanija koja je u stopostotnom vlasništvu Lufthanse i kao takva obavlja poslove vezane za podršku korisnicima na 40 različitih tržišta na preko 27 različitih stranih jezika, zapošljava radnike koji govore njemački jezik.

S obzirom da kompanija trenutno širi njemačko tržište, potreban je veći broj radnika koji su spremni doseliti se u Brno (Češka) i raditi za jednu od najpoznatijih aviokompanija na svijetu.

“Nudi se smještaj u prva tri mjeseca kao i pomoć oko dobijanja radne i boravišne dozvole. Za obavljanje ovog posla nije potreban poseban profil ili obrazovanje, minimalno što kandidati moraju ispunjavati je SSS, smjer nije bitan jer obrazovanje i priprema za izvršenje ovog posla se vrši internim školovanjem. Bitno je da aplikant govori odlično njemački i vrlo dobro engleski jezik, a dokaz o završenim tečajevima stranih jezika nebitan je jer testiranje istog se radi kroz razgovor sa kandidatima”, ističe se u objavljenom konkursu.

Osnovna plata iznosi 19.500 čeških kruna, što je oko 750 evra.

Pored osnovne plaće se u prvih šest mjeseci dobija fiksni bonus od dodatne 2 000 čeških kruna i bonovi za hranu za svaki dan proveden na poslu 90 čeških kruna.

Kandidati koji žele biti razmatrani za navedene pozicije trebaju popuniti aplikacionu formu na www.posao.ba ili putem direktnog LINKA.

Samo prijave poslane isključivo putem portala Posao.ba će biti uzete u razmatranje tokom selekcijskog procesa kandidata

Velika prednost ovog posla je što se nakon 6 mjeseci dobija službena legitimacija Lufthanse koja omogućava putovanje svim aviokompanijama sa popustom i do 90 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije