Privreda

Oko 100 miliona evra za investicije u Prijedoru

Oko 100 miliona evra za investicije u Prijedoru
Oko 100 miliona evra za investicije u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru se u ovoj godini planiraju započeti nove investicije u vrijednosti od oko 100 miliona evra, a očekivani broj novih radnih mjesta je 630, izjavio je direktor Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD Mišo Reljić.

"Riječ je o prehrambenoj, drvnoj i obućarskoj industriji, te o sektoru plastike, poljoprivredi i informaciono-komunikacionim tehnologijama", naveo je Reljić.

On je rekao da je Agencija PREDA-PD u prošloj godini na više od 300 adresa u Prijedoru poslala sve raspisane javne pozive za prijavljivanje projekata ukupne vrijednosti osam miliona KM.

"Fokus Evropske komisije i drugih međunarodnih donatora u protekle dvije godine bio je nevladin sektor, a sada će biti više poziva za javni sektor i fondovi će biti više okrenuti javnom sektoru nego što su bili do sada", naglasio je Reljić. 

On je istakao da svake godine uz podršku ove agencije u Prijedoru bude osnovano oko 30 novih firmi i da Agencija pruža logističku podršku i njima i postojećim firmama.

"Projekat opremanja kabineta za praktičnu nastavu u srednjim školama izazvao je dosta pažnje širom BiH jer je Prijedor uz pomoć Evropske komisije prvi u zemlji počeo se realizacijom ovakvog projekta, a prvi smo osnovali i Savjet za obrazovanje i zapošljavanje koji kreira upisnu politiku", dodao je Reljić.

Agencija PREDA-PD u svom sastavu ima jedinice za ekonomski razvoj, za društveni razvoj i za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, u skladu sa Strategijom razvoja grada Prijedora za period 2014-2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije