Privreda

Omogućiti normalno funkcionisanje GP Gradiška

Omogućiti normalno funkcionisanje GP Gradiška
Omogućiti normalno funkcionisanje GP Gradiška

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske apeluje da sve nadležne institucije što prije reaguju da bi bili otklonjeni problemi i omogućeno normalno funkcionisanje Graničnog prelaza /GP/ Gradiška.

"U proteklih više od deset dana domaći privrednici imaju velike probleme sa višednevnim čekanjem na GP Gradiška zbog, kako su naveli u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, kvara na serveru", rekao je Srni portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević.

On ističe da se zbog tog čekanja privrednici, kojima svakodnevno poslovanje zavisi od transporta robe preko ovog GP, konstantno obraćaju Privrednoj komori Srpske, radi pronalaženja rješenje za problem zakrčenja, jer im svako novo kašnjenje donosi dodatne troškove i pravi znatne probleme u poslovanju.

"Ovi problemi najviše utiču na poslovanje privrednih društava koja su u sistemu unutrašnje obrade, ali i preduzeća koja sarađuju sa partnerima iz EU, čija poslovna praksa uopšte ne prihvata naša objašnjenja o razlozima za toliki zastoj na granici", napomenuo je Blagojević.

On je rekao da privrednici ukazuju na to da se zbog predugog čekanja stvara ogromna nervoza, jer se ranije predviđeni rokovi ne mogu ispoštovati.

"Zbog svega ovoga, veliki broj privrednika u trenutnim okolnostima odustaje od prelaza Gradiška i odlazi na neki od udaljenijih prelaza, što im dodatno poskupljuje transport", kaže Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije