Privreda

Osmić: Pojedinci žele UIO BiH da vrate u vrijeme mraka i kriminala

Osmić: Pojedinci žele UIO BiH da vrate u vrijeme mraka i kriminala
Osmić: Pojedinci žele UIO BiH da vrate u vrijeme mraka i kriminala

BANJALUKA - Predsjednik Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Mehmedalija Osmić dao je danas podršku Tužilaštvu BiH u procesuiranju osumnjičenih za kriminal u UIO, ustvrdivši da postoje i pojedinci u toj upravi, bliski ranijem direktoru Kemalu Čauševiću, koji žele da je vrate u "vrijeme mraka i kriminala".

Zato se, naveo je, prozivaju i neki tužioci koji pošteno rade svoj posao, a i neki članovi Sindikata UIO.

''Unutar UIO BiH formirana je jedna grupa neradnika, ljudi koje SIPA privodila ili će ih privesti, koje istražuje Tužilaštvo...Postoji sihronizacija i iz UIO da  se razbije borba protiv kriminala...'', kazao je Osmić navodeći i neka od imena tih pojedinca.

Osmić je na pres-konferenciji u Banjaluci utvrdio da postoji veza između slučajeva "Pandora“ i "Gibraltar“.

''Znate li da ima političara koji imaju svoje izvršioce i vezano za akciju "Gibraltar“ i za akciju "Pandora“... '' kazao je,  navodeći da je "u pitanju veliki novac i da je BiH pljačkana godinama“.

Ponovio je stav da je dolaskom Gorana Salihovića za glavnog tužioca BiH i ta institucija "počela da radi svoj posao“ kada su u pitanju i malverzacije u UIO.

Naglasio da su napadi na Tužilaštvo BiH počeli onog momenta kada je ta institucija počela da ozbiljno provodi istrage i procesuira predmete iz oblasti korupcije i kriminala. 

Na današnjoj pres-konferenciji je rečano da je UIO do danas podnijela 975 krivičnih izvještaja zbog sumnje da je pričinjena ukupna šteta od oko 174,5 miliona KM, od čega je 591 predmet riješen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije