Privreda

Otvoren proizvodni pogon Kolektora

Otvoren proizvodni pogon Kolektora
Otvoren proizvodni pogon Kolektora

BANJALUKA - U Klašnicama, opština Laktaši, danas je otvoren novi proizvodni pogon slovenačkog koncerna "Kolektor" u kome će biti zaposlena 64 radnika.

Površina novog pogona je 6.000 metara kvadratnih, a do 2020. godine trebalo bi u potpunosti da bude opremljen.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska želi da napravi konkurentno okruženje za investitore i da će ove godine biti ponuđena nova zakonska rješenja s ciljem razvoja realnog sektora.

On je rekao novinarima, na otvaranju proizvodnog pogona i obilježavanju 10 godina rada "Kolektora" u Republici Srpskoj, da je poslovna politika "Kolektora" usmjerena ka stabilizaciji proizvodnje koja je zasnovana na znanju.

"Ovaj koncern će poslovnim aktivnostima poboljšati uslove življenja u opštini Laktaši, ali i u Republici Srpskoj. Srpska, zakonskim rješenjima i odlukama, želi napraviti stimulativno poslovno okruženje za investitore", istakao je Dodik.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Vlada Srpske podržava ovog investitora koji je u proteklom periodu ostvario impresivne rezultate.

"Cilj Vlade Republike Srpske je razvoj i novo zapošljavanje. I dalje ćemo snažno podržavati ovo, ali i druga privredna društva", rekao je Đokić i podsjetio da je Vlada do sada u slovenački koncern za novo zapošljavanje i izvoz uložila više od 600.000 KM.

Ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivaušek naglasio je da je otvaranje proizvodnog pogona korak u razvoju i internacionalizaciji koncerna "Kolektor".

"Ovaj koncern ima godišnji promet koji je viši od 500 miliona evra. U narednih pet godina ukupna investicija u Srpskoj trebalo bi da bude viša od 10 miliona evra i da bude zaposleno još 100 radnika", rekao je Počivaušek i podsjetio da je u "Kolektoru" u Srpskoj 350 zaposlenih.

Predsjednik Nadzornog odbora koncerna "Kolektor" Stojan Petrič rekao je da je veoma zadovoljan razvojem ovog koncerna u Srpskoj.

On je ocijenio da je povoljan poslavni ambijent u Republici Srpskoj.

Otvaranju novog pogona "Kolektora" prisustvovale su zvanice iz privrednog, javnog i društvenog života Srpske i Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije