Privreda

PD "Semberija" prodaje imovinu

PD "Semberija" prodaje imovinu
PD "Semberija" prodaje imovinu

BANJALUKA - Upravni odbor Poljoprivrednog dobra "Semberija" Bijeljina, koje je u većinskom vlasništvu RS, objavio je oglas o prodaji nepokretnosti u vlasništvu ovog akcionarskog društva.

Kako se navodi, predmet prodaje je zemljište s objektima PD "Semberija", označeni kao magacin "Sjeme" i farma "Obrijež", ukupne površine 7,4 hektara, dok je početna cijena za cjelokupne nepokretnosti oko 2,7 miliona maraka. Kada je u pitanju magacin "Sjeme", na prodaju su ponuđene dvije poslovne zgrade i zemljište uz zgradu, dok su kod farme "Obrijež" na prodaju livade, stambeno-poslovne i pomoćne zgrade, nekategorisani putevi, pašnjaci i njive. Naglašeno je da se imovina prodaje u viđenom stanju i postojećem pravnom statusu, tako da se naknadne reklamacije neće razmatrati. Zatvorene ponude sa dokazima o uplati obezbjeđenja mogu dostaviti sva pravna i fizička lica najkasnije jedan čas prije njihovog otvaranja, koje će se izvršiti 10. decembra u prostorijama PD "Semberija".

Mediji su ranije objavili da PD "Semberija" bankama, radnicima i dobavljačima duguje više od 10 miliona KM. Planiraju da prodajom ove dvije atraktivne lokacije izmire dug prema bankama od dva miliona maraka, koji u najvećoj mjeri opterećuje poslovanje jedinog preostalog poljoprivrednog dobra u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije