Privreda

Petrović nije dostavio prijedlog za "Sarajevogas"

Petrović nije dostavio prijedlog za "Sarajevogas"
Petrović nije dostavio prijedlog za "Sarajevogas"

SARAJEVO - Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo Zlatko Petrović nije u predviđenom roku, do 15.00 časova, poslao prijedlog za rješavanje dugovanja preduzeća "Sarajevogas" prema kompaniji "BH gas".

"BH gas" je ranije upozorio da bi građani Sarajeva uskoro mogli ostati bez gasa, ukoliko ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja 53 miliona KM duga.

U ovoj kompaniji ističu da je problem dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da imaju ugovorne obaveze prema ruskoj kompaniji "Gasprom Eksport".

"BH gas" je dogovoreni iznos duga trebao da počne otplaćivati 15. aprila, ali to nije u mogućnosti izvršiti jer "Sarajevogas" i "Toplane" Sarajevo ne izmiruju svoja dugovanja prema njima.

Zbog toga će se delegacije "BH gasa" i "Energoinvesta" u četvrtak, 24. aprila, sastati sa predstavnicima kompanije "Gasprom Eksport" u Sankt Peterburgu i upoznati ih sa svojom pozicijom i aktuelnim stanjem, saopšteno je iz "BH gasa".

Konačna odluka o eventualnom isključenju gasa građanima Sarajeva biće donesena nakon sastanka uprave kompanije "BH gas" u ponedjeljak, 28. aprila.

Petrović je ranije najavio da će danas do 15.00 časova informisati "BH gas" hoće li i na koji način biti riješeno dugovanje prema ovoj firmi. "BH gas" do sada nije dobio konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske rate, koja iznosi više od 11,5 miliona KM, dok ukupan dug iznosi skoro 53 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije