Privreda

Počeo Sajam ruralne privrede

Počeo Sajam ruralne privrede
Počeo Sajam ruralne privrede

MODRIČA - Predavanjem na temu "Lokalni ekonomski razvoj - korištenje potencijala Regije za razvoj tržišne poljoprivrede" i posjetom plantaži trešanja, u Tarevcima je danas počeo Peti sajam ruralne privrede, turizma i kulturnog stvaralaštva "Tarevici 2014".

Sajam organizuje Opšta poljoprivredna zadruga "Tarevci" pod pokroviteljstvom ministarstava trgovine i turizma, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Tuzlanskog kantona.

Direktor zadruge "Tarevci" Nithet Sulejman izjavio je Srni da je učešće na sajmu potvrdilo 70 izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

On je potvrdio da će sajam sutra svečano otvoriti pomoćnik minisitra poljoprvirvede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

"Svečano otvaranje sajma predviđeno je sutra predstavljanjem izlagača i smotrom 10 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije", rekao je Sulejman.

On je naglasio da ove godine sajam podržavaju Poljoprivredni fakultet iz Banjaluke i Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo, čiji stručnjaci učestvuju u stručnim predavanjima i savjetovanjima koja će, pored današnjeg, biti organizovana i u subotu, 2. avgusta.

Sulejman kaže da će u subotu biti organizovana obuka za unapređenje proizvodnje i brendiranje prehrambenih proizvoda, te održan okrugli sto sa temama "Vizija i strategija razvoja seoskog turizma na području opštine Modriča", "Efekti seoskog turizma u ruralnom razvoju i uloga zadruga", "Mogućnosti i perspektive razvoja seoskog turizma sa posebnim akcentom na razvoj Agro-turizma".

Biće predstavljen projekat "Izgradnja i razvoj Agroturističkog centra Modriča", koji u Tarevcima, bošnjačkom povratničkom naselju u Modriči, realizuje Opšta poljoprivredna zadruga "Tarevci".

Organizaciju sajma podržava opština Modriča, koja je ovu manifestaciju uvrstila u kalendar privrednih i turističkih manifestacija Modriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije