Privreda

Počeo sajam meda u Bosanskoj Krupi

Počeo sajam meda u Bosanskoj Krupi
Počeo sajam meda u Bosanskoj Krupi

BOSANSKA KRUPA - U Bosanskoj Krupi danas je počeo 5. sajam meda.

Na Trgu Alije Izetbegovića svoje proizvode izlaže 11 proizvođača s područja Unsko-sanskog kantona.

Sajam traje dva dana, a obogaćen je stručnim predavanjima, kulturno-umjetničkim programom mališana iz Dječijeg obdaništa i članova KUD-a Stari grad, te organizovanim posjetama udruženja i privrednih subjekata.

Organizatori kao i svake godine do sada su Opština Bosanska Krupa i Udruženje pčelara "Lipa". Podršku i pomoć pri organizaciji pružaju JKP "10. juli" i LAG Una-Sana.

Većina izlagača je iz grada domaćina, ali ima ih i iz drugih krajeva USK. To su Obrtnička radnja TIM-MED, Slatka tajna - domaći proizvodi, Pčelarstvo "Hodžić", Prirodna kozmetika Anita Hodžić, Bekir i Mina Šabić, Mehmedalija Harbaš, Porodično pčelarstvo "Hodžić", Timka Mašić, Alma Šertović, Ahmet Crnkić, te Udruženje pčelara "Lipa". Na njihovim štandovima se po nižim cijenama nego inače može pronaći kvalitetan i provjeren med, kao i preparati napravljeni od meda.

Sve njih, zajedno s posjetiocima, u svojim obraćanjima u programu otvaranja, pozdravili su predsjednik Udruženja pčelara "Lipa" Hajrudin Šabić, predsjednik Skupštine saveza pčelara USK Remzija Hodžić, v.d. ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Denis Kozlica...

Peti Bosanskokruspki sajam meda otvorio je načelnik Opštine Bosanska Krupa Armin Halitović, koji je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo što se sajam uspio održati i što svake godine biva bogatiji i posjećeniji.

Danas u 18 sati će početi stručna predavanja na temu "Matična mliječ; priprema, upotreba i značaj korištenja", dok je zatvaranje sajma, uz dodjelu zahvalnica, predviđeno sutra u 17 sati.

U isto vrijeme i na istom mjestu, na Trgu Alije Izetbegovića, organizovana je i prezentacija predstavnika kulturno-umjetničkih društava iz više zemalja regiona koji učestvuju na smotri folklornog stvaralaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije