Privreda

Pogledajte kako se radnici na farmi ponašaju prema kravama

Pogledajte kako se radnici na farmi ponašaju prema kravama
Pogledajte kako se radnici na farmi ponašaju prema kravama

Udruženje za zaštitu životinja "Mercy for Animals" ovih dana je na Youtubeu objavila video s jedne farme mlijeka u Viskonsinu na kojoj se vidi brutalno mučenje krava.

Aktivisti su tajno snimili video u oktobru. Radnici s farme na snimci tuku i naguravaju krave, a one koje imaju previše povreda i ne mogu hodati radnici vuku po podu ili dižu s kukama. Na snimku se vidi da krave imaju otvorene krvave rane i da borave u prljavim prostorijama.

"Nijedna kompanija koja je društveno odgovorna ne bi smjela podržavati proizvođače mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda koji se ovako odnose prema životinjama", rekao je Met Rajs, član udruge u intervjuu za ABC.

Video je snimljen na farmi Wiese Brothers Farm, od čijeg se mlijeka proizvodi sir koji se nalazi u picama jednog popularnog američkog proizvođača smrznutih pica.

Kompanija koja ih proizvodi javila se nakon što se pojavi skandalozni video i objavili su kako su prekinuli saradnju s farmom mlijeka gdje je snimljen video.

Javili su se i vlasnici farme mlijeka, koji su rekli kako nisu znali što se događa u prostorijama farme, te da su tri zaposlenika dobila otkaz.

"Mercy for Animals" nastavlja tajno da snima farme koje proizvođače opskrbljuju raznim životinjskim proizvodima i najavljuju da slučaj poput ovog na farmi mlijeka, na žalost, nije izuzetak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije