Privreda

Pomak u izgradnji mreže autoputeva u BiH

Pomak u izgradnji mreže autoputeva u BiH
Pomak u izgradnji mreže autoputeva u BiH

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara BiH Damir Hadžić saglasili su se danas u Banjaluci da je u BiH napravljen značajan pomak u izgradnji mreže autoputeva i u ukupnom razvoju drumskog saobraćaja.

Čubrilović je informisao Hadžića da radovi na izgradnji mosta preko rijeke Bosne i dionice autoputa od Doboja do Prnjavora teku planiranom dinamikom, te da se uskoro očekuje početak radova na izgradnji autoputa od Prnjavora do Banjaluke, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Ministri su naglasili da je potrebno dodatno, na diplomatskom nivou, uticati na hrvatsku stranu kako bi se počelo sa igradnjom mostova preko rijeke Save, u Gradišci i Svilaju, čime će, nakon izgradnje autoputa na Koridoru "Pet ce", biti u punoj funkciji planirana mreža autoputeva.

Čubrilović i Hadžić istakli su da je potrebno ispuniti i preostale pripreme kako bi, nesmetano, u oktobru mogla da bude preuzeta kontrola preleta koja se sada vrši iz Beograda i Zagreba.

Na sastanku je rečeno da je neophodno obaviti tehničke preduslove kako bi se izvršila digitalizacija mikrovalnih veza javnih radiotelevizijskih servisa u BiH i odašiljača za pokrivanje digitalnim signalom područja Sarajeva, Banjaluke i Mostara, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije